Иранци: Врагът е тук, не в Америка
Секция: СВЯТ
12 Януари 2020 19:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иранци: Врагът е тук, не в Америка

/КРОСС/ Втори пореден ден в Иран е организиран протест срещу правителството след признанието на военните, че са свалили украинския пътнически самолет, информира "Ройтерс", позовавайки се на съобщения в Туитър.

Осведомителната агенция отбелязва, че не може да потвърди достоверността на съобщенията в социалната мрежа. Но вчера държавна медия информира, че е имало антиправителствени демонстрации след признанието и извинението на правителството.

"Те лъжат, че нашият враг е Америка, нашият враг е точно тук", скандираха протестиращи, събрали се пред университет в Техеран. Демонстрации имаше и в други градове.

По-рано посланикът на Великобритания в Техеран отрече да е вземал участие в демонстрация срещу иранското правителство във връзка със сваления украински пътнически самолет. Иранските власти за кратко задържаха Роб Макеър, което предизвика гневна реакция от страна на Лондон.

Вчера в Техеран се надигнаха протести, след като властите признаха, че иранските военни са поразили с ракета украинския самолет, който се разби в сряда край столицата на страната. Протестиращите поискаха оставката на аятолах Али Хаменеи, както и да бъдат наказани виновните за катастрофата.