„Имало едно време в Холивуд“ най-добър филм според кинокритиците
Секция: Шоубизнес
13 Януари 2020 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Имало едно време в Холивуд“ най-добър филм според кинокритиците С 14 номинации, „Ирландеца“ бе отличен за актьорския си състав

/КРОСС„Имало едно време в Холивуд“ бе избран за най-добър филм от Асоциацията на кинокритиците. Церемонията „Изборът на кинокритиците“ се проведе на 12 януари в Санта Моника, Калифорния.

Актьорските категории дословно повтарят златните глобуси – най-добър актьор е Хоакин Финикс („Жокера“), актриса – Рене Зелуегер („Джуди“). В поддържащите категории отличени са Брад Пит („Имало едно време в Холивуд“) и Лора Дърн („Брачна история“).

Приза за най-добър актьорски състав получиха звездите от „Ирландеца“ на Мартин Скорсезе, който имаше най-много номинации – 14.

Наградата за режисьор си поделиха Сам Мендес („1917“) и Бонг Джун-хо за „Паразит“.

Куентин Тарантино се размина с признанието за режисьор, но повтори успеха си от „Златен глобус“ и победи в категорията за най-оригинален сценарий.

„Малки жени“ на Грета Геруиг – филм, който мнозина изтъкнаха, че е бил пренебрегнат, както на „Златен глобус“, така и в номинациите за „Бафта“, си тръгна с отличието з за най-добър адаптиран сценарий.

В категориите за телевизия наградите отидоха при „Fleabag“ (най-добър комедиен сериал) и „Наследниците“ (най-добър драматичен сериал).

Най-добър лимитиран сериал стана „When They See Us“. Награда за цялостно творчество бе връчена на Еди Мърфи, специално отличие получи и Кристен Бел.

„Нетфликс“ водеше с 61 номинации във филмовите и телевизионни категории, НВО и маше 33, следвани от „Амазон“ (14) и Ен Би Си (12).