Симеон Славчев към Борис Бонев: Спрете да си правите пиар на гърба на софиянци – маските паднаха!
Секция: ПОЛИТИКА
13 Януари 2020 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Славчев към Борис Бонев: Спрете да си правите пиар на гърба на софиянци – маските паднаха!

/КРОСС/ Докладът на Борис Бонев за промяна на Механизма с мерки срещу замърсяване на въздуха в София е подигравка със столичани и с всички онези, които се заблудиха, че „Спаси София” е алтернатива на управляващите в Столичен общински съвет и гласуваха за тях.”

Така председателя на ПП МИР и бивш общи съветник в София коментира внесения от Борис Бонев доклад за борба с мръсния въздух в столицата. Славчев коментира, че изнесените от Бонев предложения са прах в очите на
хората и не дават никакви решения за проблема с повишените нива на фини прахови частици в града.

„Действията на Борис Бонев в Столичен общински съвет само доказват голямата лъжа, която подведе хиляди столичани, че „Спаси София” е нещо различно от статуквото.  Първото доказателство, че в лицето на Бонев имаме поредната „патерица” на ГЕРБ,  бе изборът му за зам. председател на СОС, в разрез с правилата, който той с охота прие и гласува дори за избора на председател на СОС от ГЕРБ, който е олицетворение на политика на ГЕРБ, срещу която Бонев уж се бореше” коментира Славчев.

„Ако Бонев иска да „осребри” доверието на хората и да внесе доклад с конкретни мерки за борбата с повишените нива на фини прахови частици е редно да се допита първо до експерти, какъвто той очевидно не е, а не да предлага свободни съчинение лишени от смисъл, каквито нито един общински съветник до сега не е правил” каза още председателя на най-младата политическа партия в България.

Славчев е категоричен, че в предложените от Бонев мерки няма конкретика и посъветва общинския съветник на Спаси София да докаже, че наистина мисли за здравето на софиянци, като внесе доклад за спирането на строежа на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на града.

„Вече три месеца, от избора на Бонев, не сме чули от него и дума по въпроса за изграждането на инсинератор в София. Поредното изказване или доклад в стил Грета Тумберг, в който ни се посочва проблем, но не се
дава решение, е излишно губене на време и ресурс за Столичен общински съвет” коментира председателя на ПП МИР.

Според Славчев предложения като тези да се снижат критериите за влизане в сила на различните мерки за борба със замърсяването на въздуха в столицата, да се въведе безплатен транспорт в дните на „обгазяване” и фалшиво успокояване на родителите, като им се спести информацията, че въздухът е опасен за здравето на децата им, са фалшива загриженост от страна на Бонев.

„Ако „Спаси София” и общинският им съветник Борис Бонев са толкова загрижени за здравето на софиянци, колкото се опитват да ни докажат, то нека внесат доклад, но с истинските мерки за борба с мръсния въздух,
които са: спиране на изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в града, честото миене на всички улици и булеварди в столицата, в това число и вътрешните квартални улици, забрана за  паркирането в тревните
площи в града, както и приоритизирането на изграждането на бус-ленти и на градския транспорт, което ще направи обществения транспорт бърз, удобен и предпочитан през личните автомобили” категоричен е Славчев и допълни, че София има нужда от спешно изготвяне на нова транспортна схема на града.

Председателят на ПП МИР е убеден, че ако това не се направи, нито едно от предложените от Бонев изменения, няма да „свали хората от автомобилите им” и ще продължим да дишаме отровен въздух.
„Крайно време е Борис Бонев и „Спаси София да спрат да си правят пиар на гърба на столичани. Четири години преди последните избори го правиха, излъгаха и подведоха хората, че са алтернатива на ГЕРБ и сега е крайно време да спрат да играят този театър, защото освен всичко друго, се оказаха и лоши актьори. Маските паднаха!” категоричен бе лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.