Иван Ченчев : Вотът на недоверие вече е успешен за българските граждани – предизвика арести и проверки
Секция: Коментари
15 Януари 2020 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Ченчев : Вотът на недоверие вече е успешен за българските граждани – предизвика арести и проверки

/КРОСС/ „Без значение е кой за пореден път ще загаси даден пожар, предизвикан от действията или бездействията на властта. В момента има няколко кризи – с водата, с вноса на боклук и с мръсния въздух. Хора да се бият за вода е кощунствено и е причинено от управляващите. Вотът на недоверие, който БСП ще внесе, е заради цялостното управление на държавата. Това не е криза на един сектор, а на управлението и ГЕРБ трябва да понесат цялата отговорност”. Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Ченчев по БГ он еър.

„Този вот е успешен за българските граждани , защото предизвика арести, оставки и проверки. Надали някой си мисли, че само един човек е виновен за тази криза.Един човек управлява всички министри и цялата държава. Не някой министър, а точно той трябва да поеме цялата отговорност”, категоричен бе Ченчев.

Социалистът заяви, че БСП ще изложи своите доводи и пред другите парламентарни групи и се надява на проява на разум, за да си отиде това управление.Той посочи, че левицата ще гласува против номинацията за нов министър на екологията и водите : „Емил Димитров не е запознат с този ресор, за който е номиниран за министър. Няма да може да промени нищо, това ще е само едно хвърляне на прах в очите на хората”.

„Това, което се случва в Здравната каса е скандално. Няма как държавната болница да получава 150лв за лекарство, а частната 1050лв за същото лекарство”, каза Ченчев. Той припомни, че БСП иска проверка на тези случаи. Според него за пореден път се вижда, че това е правителство на източването.

„БСП внесе над 60 закона, но всички до един бяха отхвърлени от управляващите въпреки нашите доводи и желанието на много от браншовите и гражданските организации тези текстове да бъдат приети. Ще продължим в същия дух. БСП ще продължи да върши своята работа”, завърши Иван Ченчев.