Не бомба, а газ взривил блока във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Януари 2020 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не бомба, а газ взривил блока във Варна

/КРОСС/ „Към този момент нямаме данни, които да подкрепят тезата, че взривът във Варна е вследствие на боеприпаси или взривни вещества. По-скоро колегите работят по установяване на наличието на газ“. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той коментира случая с взрив в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“ в морската ни столица, станал през нощта на 13 януари, който уби двама души и вкара други 18 в болница.

Според МВР няма данни, които да потвърждават, че загиналият мъж, обитавал апартамента е съхранявал там взривни вещества. „Хората, с които е работено до момента казват, че той не се е занимавал с такива неща“, обясни Маринов.

Във връзка с идентифицирането на втория труп, той посочи: „Имаме яснота, но предпочитам да говоря, когато станат готови експертизите и сме сигурни за самоличността“.

Министърът на вътрешните работи коментира и случая с пожара в къщата на известна адвокатка от Ихтиман, за който полицията проверява версията за умишлен палеж, тъй като е била необитаема. „Сигналът е подаден в 03.30 часа.

Сигналът е за горящ покрив на къща, която е необитаема. Колегите са реагирали бързо и са успели да загасят пожара. Засегнато е половината от покривното пространство на къщата. Работи се по установяване на причините“, обясни Младен Маринов.