Лили Иванова тръгва на мега турне
Секция: КУЛТУРА
15 Януари 2020 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лили Иванова тръгва на мега турне 17 концерта в 15 града планира примата за 2020 г.

/КРОСС/ Вечният глас на българската музика Лили Иванова не познава умората и само месец, след като в три поредни вечери подчини препълнената зала 1 на НДК, тя обяви ново, още по-голямо национално турне. През 2020 г певицата ще направи 17 концерта (засега) в общо 15 града.

 

*Снимка: Васил Къркеланов 

Само за сравнение през 2019 г. изпълнителката на „Ветрове“ излезе 13 пъти пред препълнени зали в 11 града. За предстоящата си обиколка този път не е планирала дори месец в който да си почива, защото според графика на турнета – като тръгне на път в началото на април ще приключи чак в края на ноември.

Старт на концертите ще даде Видин на 8 април, последван от Бургас на 27 април и Сливен – на 29 април. Прави впечатление, че е олекотила програмата си като не позволява да прави едва по 1-3 спектакъла на месец и си е оставила достатъчно време за възстановяване и поддържане на върхова форма. През май примата ще излезе пред публика в Гоце Делчев и Самоков съответно на 12-ти и 20-ти. И този път Лили не пропуска в планирането си не само задължителните големи, но и по-малки дестинации, които обаче с а пълни с нейни почитатели.

За юни е планирала да спре в Пазарджик на 17-ти, а през юли ще направи традиционния си концерт в ресторант „Лебед“ в София на 15-ти. Август ще се поклони пред две от най-престижните и големи отрити сцени – Античния театър и летния театър на Варна. В Пловдив ще е на 12 август, а в Морската столица на 19-ти. Септември е отреден за Плевен и неговия Летен театър, където ще изпобва отново акустиката на 8-ми, след което ще сгъсти значително програмата си.

На 4 октомври ще пее във Велико Търново, на 6-ти в Добрич, на 8-ми в Шумен, на 10-ти в Русе и на 13-ти в Благоевград. С това прави интензивна подготовка за традиционните си поредни концерти в зала 1 на НДК, с които слага всяка година точката на музикалните си турове.

Този път е обявила само две дати – 27 и 28 ноември, за участия в зала 1 на НДК. Най-вероятно обаче, очаквания голям интерес към тези концерти ще прерасне в нова, трета дата за Двореца на културата, както стана през 2019 г.

Билетите за цялото турне вече са в продажба като най-често варират между 30 и 60 лв с изключение на Античния театър в Пловдив, участията й във Варна и Бургас, където пропуските достигат до 80 лв. Билетите за концерта й в ресторант „Лебед“ традиционно са по-скъпи заради ограничения капацитет и варират между 85 и 150 лв.

След фурора, който направи в началото на декември миналата година в НДК, примата си е позволила да вдигне цените и на ценните хартийки за финала на обиколката й. Софиянци ще трябва да се бръкнат с 50 (за втори балкон) до 200 лв (за оркестрината), за да я видят на живо.