Задържаха втора пловдивчанка за шашми с пенсии в НОИ
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Януари 2020 15:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха втора пловдивчанка за шашми с пенсии в НОИ

/КРОСС/ Втора пловдивчанка е задържана за шашми с пенсии в НОИ, съобщиха от Районна прокуратура Пловдив. Става въпрос за 51-годишната Силвия М., която е била установена и задържана след продължително и щателно издирване по повод обявяването й за общодържавно издирване, защото се е укривала, въпреки повдигнатите спрямо нея обвинения по чл. 209 ал.1 вр. с чл. 26 ал.1 от НК и чл. 308 ал.1 от НК.

Посочените престъпления касаят осъществена от обвиняемата измама спрямо 11 пострадали лица, предоставили документи с цел обработката и внасянето им в НОИ срещу заплащане, което не е било извършено, както и използването на неистински документ пред същото учреждение за набавяне и оформяне на необходимия набор от документи, касаещи отпускане на пенсия.

Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемата Силвия М.

Припомняме, че през декември за същото провинение бяха задържани бившата служителка на НОИ Александрина Георгиева и мъжът й Лазар Лазаров. В блока им на ул. „Богомил" пък бяха открити и голяма част от изчезналите от осигурителния институт в Пловдив 240 досиета