Иванчева и Петрова: Гешев се хвали с разкрития по наш сигнал за 'брак с починал'
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Януари 2020 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванчева и Петрова: Гешев се хвали с разкрития по наш сигнал за 'брак с починал'

/КРОСС/ Сигнал от Биляна Петрова и Десислава Иванчева е в основата на последните разкрития за имотни измами на прокуратурата от типа брак с починал.

Това твърдят бившите кмет и зам.-кмет на "Младост", чието дело за подкуп е в АСНС.

През декември 2017 г. - няколко месеца преди ареста си, Петрова и Иванчева разкриват точно имотна измама и подават сигнал в прокуратурата с всички документи и данни, но не получават никакъв отговор.

Разкрихме измама с 8 апетитни имота в центъра на София и незабавно сезирахме Софийска районна прокуратура (сигнал № на 50068 от 6.12.2017 г.), като изпратихме и всички данни, и документи, включително имената на участващи лица, обяснява Петрова. Подаденият сигнал е именно за /КРОСС/ фиктивен брак, „сключен" в Русия, който прокуратурата даде като пример, коментира тя.

В съобщението до медиите от Биляна Петрова се казва още:

Схемата е следната: Измамата е за парцели и апартаменти в центъра на София (повечето около пл. "Руски паметник") на обща стойност по пазарни цени над 2 милиона лева. Измамниците са изтеглили „късата клечка", защото единият от тях живее в "Младост", където са поискали да бъде вписан акт за граждански брак, сключен между двама българи в Русия. Тук искам да защитя работещите в район "Младост" - те първоначално са вписали акта, защото към молбата са приложени всички документи, които са имали необходимите заверки, включително от Министерство на външните работи.

След това се оказва, че "младоженката" е оставила голямо наследство. Помня тази история, защото е като сценарий за филм - в нея са вплетени пари, смърт и верни приятели, на които жената е разчитала в края на живота си, (след като е загубила съпруг и дете) и на тях е завещала всичко. В рамките на шест месеца Лиляна М. губи съпруга си и единствената си дъщеря. Остава сама без роднини и с няколко апартамента и земи в центъра на София. С помощта на приятелите си, театъра и разходки сред природата продължава да живее. След пет години пред нотариус завещава всички имоти на своите приятели. На следващата година изчезва по време на круиз. Тялото й не е намерено, но в каютата има предсмъртно писмо. Затова смъртта ѝ е обявена след 3 години. Малко след това в район "Младост" постъпиха документи за вписване на граждански брак между нея и друг българин, сключен в Русия. Документите имат всички заверки. След няколко месеца обаче получихме данни от приятелите на Лиляна М., че в Русия такъв брак не е сключван.

Както е по закон, с г-жа Иванчева незабавно информирахме прокуратурата, защото само тя е компетентна да разследва и повдига обвинения. В края на сигнала молим да ни информират за резултатите. До ареста ни след 4 месеца не беше получен никакъв отговор, че прокуратурата е свършила някаква работа. С екипа на район "Младост" за 1 година разкрихме десетки имотни измами и сигнализирахме прокуратурата, която за 2 години не направи нищо. Това е само една от всички тези измами.

Най-наглото в случая е, че вчера главният прокурор Иван Гешев, който на 17 април 2018 като административен ръководител на Специализираната прокуратура неправомерно ръководеше лично нашия брутален арест, и който изрече редица лъжи за нас в национални медии, ремонтира днес репутацията си като се кичи с разкрития по нашите сигнали. Сигналите, които Сотир Цацаров най-вероятно е прибирал в чекмедже по поръчка на управляващата мафия, твърдят Биляна Петрова и Десислава Иванчева.