Предстоящи събития на 18 януари
Секция: Предстоящи събития
18 Януари 2020 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 18 януари

/КРОСС/София.
От 9.00 ч. в сградата на Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник.


***
София.
От 12.00 часа в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша" до изхода на метростанция „НДК" ще започне протест в защита на правата на жените и телесната автономия.

***
София.
От 10.00 часа пред хижа „Алеко" на Витоша ще започнат всички активности, посветени на Световния ден на снега. Предвидени са надпревари по спускане с велосипеди по сняг за време, ски-алпинизъм, паралелен слалом за деца и спринтово ски-бягане около хижата. В 13.00 часа ще се състои награждаване на победителите.

***
София.
От 11.00 часа в „София хотел Балкан" ще започне най-голямото сватбено изложение в страната Sofia wedding expo.

***
Асеновград.
От 12.00 часа ще започне поклонение пред паметника на генерал Дандевил по повод 142 години от Освобождението на града.

***
Боровец.
От 10.00 часа в курорта ще започнат безплатни ски/сноуборд уроци за начинаещи. От 11.00 часа на специално обособено трасе до влек „Иглика" ще започне състезание по ски слалом за деца. Събитията са по повод Световния ден на снега.

***
Бургас.
От 10.30 часа от Културен център „Морско казино" ще тръгне традиционният полумаратон „Атанасовско езеро".

***
Бургас

От 11.30 часа в Регионалния исторически музей на ул „Славянска" 69 ще се проведе музейна лекция на тема „Какви са славните бойни успехи на 24-ти пехотен Черноморски полк?".

***
Варна.
От 09.00 часа в храм „Св. Атанасий" Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи празнична архиерейска св. Литургия по повод Атанасовден.

***
Враца.
От 10.30 часа в куклена зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Безтегловната принцеса" по Джордж Макдоналд.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в Младежкия дом ще бъде представен „Първите 2" - документален филм на Димитър Андонов, посветен на 40 години Младежки дом - Горна Оряховица.

***
Радомир.
От 12.00 часа на площад „Свобода" ще се проведе общинският сурвакарски празник „Тайнството на Сурва".

***
Смолян.
От 9.00 часа в Художествената галерия ще започне Ден на отворените врати. От 11.00 часа в Планетариума ще започнат програмите „Пътуване към Слънцето" и „Пътешествие в Космоса". Събитията са част от инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в хотел „Сити" ще започне шестото издание на Международния шахматен турнир „Купа Траяна".

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „З. Княжески" ще се състои прожекция на филма „Домино". От 16.00 часа ще се състои прожекция на филма „Сазът: Ключ към сърцето".

***
Сухиндол.
От 13.00 часа в Ритуалната зала на Общината ще се състои церемония, на която пет двойки, които празнуват своите златни сватби, ще преподпишат брачните си свидетелства.

***
Чепеларе.
От 9.00 часа в църквата „Св. Атанасий Велики" ще бъде отслужена света Литургия по повод Атанасовден.

***
Ямбол.
От 10.30 часа в района на ОСО ще започне акция по почистване на небетонираното корито на река Тунджа от битови и пластмасови отпадъци.