Прокурори разследват внос на боклук от Италия през Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2020 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокурори разследват внос на боклук от Италия през Бургас

/КРОСС/ Районната прокуратура в Бургас започна разследване за нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци на пристанище, стопанисвано от "БМФ Порт - Бургас" ЕАД. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи, стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук, съобщи БНР.Изпращач на контейнерите е италианското дружество "Дентиче панталеоне" със седалище Авелино, Италия.

Получател на товара е българското търговско дружество "Блацион" ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е Блаже Игнатовски - гражданин на Република Северна Македония.

Получателят - "Блацион" ООД, е същият, заради който районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за 25 контейнера със съмнителни отпадъци от Италия, открити на пристанище "Варна-запад".

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването в Бургас е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък.

Действията по разследването и процесуалните такива продължават.