Крадците на митницата в Благоевград първо наводнили сградата, а после я ограбили
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Януари 2020 15:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крадците на митницата в Благоевград първо наводнили сградата, а после я ограбили

/КРОСС/Крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград са използвали нетрадиционен метод. Те са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата постепенно е заляла всичко и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали. Това съобщи районният прокурор Борислав Ковачки, обяви БГНЕС.

Прокурор Ковачки обясни, че камери са заснели взломаджиите да влизат в района в 23:45 часа.

В събота вечерта крадци обраха митницата в Благоевград. Открадни са всички веществени доказателства, иззети в последните десет години от всички митници от Югозападна България.

Обирът бе изключително професионален, използван е заглушител на СОТ и най-вероятно крадците са разчитали на вътрешен човек за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години.

Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението. Смята се, че откраднатото възлиза на поне половин милион лева, а самоличността на извършителите е все още неясна.

Започнато е досъдебно производство, каза още Ковачки, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че из целия двор на митническото бюро е имало разхвърляни предмети, които са наподобявали сребро. „При извършване на престъплението е използван ъглошлайф, с който са срязани общо три броя каси. При извършеното престъпление са отнети валута на обща стойност около 230 000 лв. Отделно са отнети значително количество накити, като най-вероятно са смятали, че всички са от благороден метал, но всъщност една част от тях са „дранкулки", посочи Ковачки.