Седмицата започва със студ, носи и по-топло време
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2020 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седмицата започва със студ, носи и по-топло време

/КРОСС/ Днес преди обяд над Северна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност. Над югозападните райони облачността ще се разкъсва и намалява.

След обяд в западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато на изток облачността все още ще е значителна, без валежи. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – умерен северен вятър. Максималните температури в повечето места ще са между 0° и 5°, в София - 1-2 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с ниска слоеста облачност, без валежи. Привечер и през нощта срещу вторник облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, след обяд - умерен северен вятър.

Максималните температури ще са 3°- 5°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температури на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, главно в Дунавската равнина и по Черноморието до умерен, по-късно през втория ден ще започне да се усилва. Минималните температури ще са до минус 5°, минус 7°.

Дневните ще се повишат значително, но за кратко. В сряда максималните ще достигнат на места до 12°-14°, но по-късно през деня с усилване на северозападния вятър ще започне бързо застудяване.

Облачността временно ще се увеличи, в четвъртък ще е променлива, почти без валежи. Ще бъде ветровито и сравнително студено – минималните температури ще се повишат, максималните ще се понижат. В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще преобладава слънчево време.