Замразени мишки в пилешките хапки на "Кауфланд"
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2020 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Замразени мишки в пилешките хапки на "Кауфланд"

/КРОСС/ Потребители алармираха във Фейсбук за наличието на замразени мишки в пилешките хапки продавани от немската верига "Кауфланд". На това твърди, че се е натъкнала жена от Севлиево, пазарувала от хипермеркет. Любка Альошева купила три пакета, всеки от по килограм, със замразени пилешки хапки.

На снимката ясно се вижда гризача попаднал в хранителните продукти на хипермаркета. 

Снимка: https://drujba2.blogspot.com/

Преди ден отваря да приготвя последният пакет и по думите й, освен хапки открива в него замразена мъртва мишка. Младата жена публикува снимките в социалната мрежа търсейки производителя, защото не е указан на пакета с мишката. Екип на NOVA установи, че става дума за месопреработваща фирма, която има две седалища - в Перник и във Варна. 

„Много хора питаха във Facebook - тъй като съм снимала, за да види народа, какво ядем - как така не съм видяла мишката по-рано. Както виждате мишлето е толкова мъничко между хапките, а пакета е XXL – най-големия. Най-вероятно проблемът е в производителя и се надявам да се обърне внимание, защото ядем неща, в които лазят буболечки, мишка намерихме сега”, разказва Любка Альошева, жител на Севлиево.

Това далеч не е първото оплакване от качеството на продуктите продавани от "Кауфланд". Отделно от това често се случва да се поставя етикет с намаление, а когато клиентът отиде до касата се оказва, че обявената по-ниска цена не съществува, а се плаща по старата.