Малчуган увисна от лифт в Боровец, баща му го спаси като по чудо
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2020 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Малчуган увисна от лифт в Боровец, баща му го спаси като по чудо

/КРОСС/ Опасен инцидент застраши здравето на дете на пистата в Боровец. Малчуганът увисна от съоръжението на 10 метра височина.

Баща му успява да го хване за яката и да го спаси като по чудо, разказват очевидци на инцидента пред bTV. Ужасяващата случка се разиграва в неделя вечер пред погледите на скиорите, дошли на нощно каране. 

На седалката пред детето и баща му са били две момчета от ски патрула на Боровец. Те разказват как хората започват да викат за помощ и лифта спира. Скиори от пистата виждат висящото дете и успяват с предпазителите си да направят спасителен дюшек в случай, че детето полети. 

През това време младежите от спасителния патрул се опитват да успокоят бащата и да го накарат да запази самообладание. 

Детето виси на 10 метра височина, докато служителите успяват да върнат лифта обратно. След като е спасен, малчуганът бил малко уплашен, но с татко му пили по един чай и продължили да карат. 

От скиорския патрул припомнят, че при качването на лифт поставянето на предпазната скоба е задължително. Скиорите трябва да внимават и да я поставят правилно. В случая вероятно неправилното й слагане е довело до инцидента.