Кметът на Ловеч раздаде подаръци на родилки за Бабинден
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2020 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Ловеч раздаде подаръци на родилки за Бабинден

/КРОСС/ За да поздравят за Деня на родилната помощ (Бабинден), 21 януари, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов посетиха АГотделението и неонатологичното отделение към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов".

Бабинден е празник, свързан с родилните обичаи и е посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, както и на младите булки и невести, които са раждали.

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на заведението д-р Румяна Нановска, от д-р Петя Станчева и останалите доктори, медицински сестри, родители.

Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите с думите: „От вас тук тръгва всичко – животът, бъдещето на Ловеч.

На присъстващите родители искам да кажа, че този момент ще го запомните завинаги, защото раждането на децата са най-важното нещо. Към ръководството на болницата отправям покана - ние сме отворени за всякакви срещи и инициативи, за нас е важно вашето мнение, вашия честен труд и общото ни желание е болницата да стане едно престижно лечебно заведение. Бъдете здрави и все така отзивчиви и отдадени на своето призвание!“

Д-р Румяна Нановска благодари от името на всички присъстващи. След това кметът връчи подаръци и цветя на родителите на децата, родени в края на м.г. и в началото на тази. Както сме писали, бебета се наричат Фабио и Слави.

От началото на годината в АГ-отделението на д-р Стефан Чичев са се родили седем бебета, шест в момента са тук. Кметът и зам.-кметът минаха по болничните стаи и разговаряха с щастливите майки и роднини.