Предстоящи събития на 22 януари
Секция: Предстоящи събития
22 Януари 2020 07:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 22 януари

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.30 часа във фоайето на Народното събрание ще бъде отбелязана Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка.

***
София.
От 12.00 часа в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерството на образованието и науката и Министерството на културата.

***
София.
От 14.30 часа в зала № 1 на Народното събрание Комисията по труда, социалната и демографската политика ще проведе блиц-контрол с министър Деница Сачева.

***
София.
От 14.30 часа в зала 232 на Народното събрание (пл. "Княз Александър I" №1) Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслуша министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

***
София.
От 14.00 часа в Музикалния театър на ул. „Панайот Волов" 3 ще се състои пресконференция по повод премиерата на мюзикъла „Цигулар на покрива" на сцената на театъра.

***
София.
От 18.30 часа в Галерията на Унгарския културен институт ще бъде открита фотоизложба на Енджи Палмаи.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека на пл. „Славейков" 4 ще се проведе събитие от поредицата „Разказвач на месеца".

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се състои концерт „Арфата разказва".

***
Асеновград.
От 14.00 часа в зала №601 на Общинския съвет ще се проведе публично обсъждане на проектобюджета на Общината за 2020 година.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в голямата зала на Общината ще се проведе обществено обсъждане на проекта за Бюджет 2020.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в салона на Народно читалище „Надежда 1869" ще бъде представена театралната постановка „Разделям двойки по домовете".

***
Велико Търново./с. Балван.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен мюзикълът по комедията „Михаил Мишкоед" „Зех тъ, Радке, зех тъ".

***
Враца.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще се проведе отваряне на ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Доставка и монтаж на кухненско оборудване и обзавеждане на кухни майки с кетъринг на Общинско предприятие „Социални дейности" - Враца".

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на Драматично-кукления театър ще бъде представена постановката „Извън контрол" от Рей Куни.

***
Ихтиман.
От 12.00 ч. в Районния съд ще бъде разгледано искане на прокуратурата за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 34-годишния мъж, привлечен като обвиняем за палежа на къщата на адвокат Ирен Савова.

***
Казанлък./ с. Долно Изворово.
От 17.00 часа в село Долно Изворово ще се проведе събрание във връзка с избора на кметски наместник на населеното място.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в Общината ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет за 2020 година.

***
Ловеч.
От 12.00 часа ще се проведе заседание на Постоянната комисия по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси.

***
Ловеч.
От 13.00 часа в кабинета на общинския съветник д-р Борислав Игнев ще се проведе заседание на Постоянната комисия по социална дейност, демографска политика и здравеопазване.

***
Ловеч.
От 14.00 часа в заседателната зала на ОбС - Ловеч ще се проведе заседание на Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти.

***
Ловеч.
От 15.00 часа в заседателната зала на ОбС - Ловеч ще се проведе заседание на Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество.

***
Ловеч.
От 16.00 часа в заседателната зала на ОбС - Ловеч ще се проведе заседание на Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология, транспорт и жилищна политика.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 11 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу двама души, обвинени че са превели през границата на страната през ГКПП „Капитан Андреево" и транспортирали до Истанбул лице с цел да бъде използван за отнемане на бъбрек, независимо от съгласието му.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу мъж, обвинен, че при управляване на товарен автомобил е причинил смърт по непредпазливост, след като е нарушил правилата за движение.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Историческия музей ще се състои премиера на книгата „Събирачът на думи" с разкази на Десислава Грамадникова.

***
Русе.
От 18.00 часа в Историческия музей ще бъде направена презентация, свързана с щраусово яйце, открито от археолозите на Регионален исторически музей - Велико Търново край Лясковец.

***
Смолян.
От 15.00 часа в зала 247 на Общината ще се състои официална церемония за връчване на Националната награда „Николай Хайтов" за 2019 г.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в зала „П. Р. Славейков" на Общинския съвет ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Стара Загора за 2020 година.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа във фоайето на първи етаж на РБ „З. Княжески" ще бъде открита фотографска изложба на курса по фотография с ръководител Йонко Русев.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Мерак" по Николай Хайтов.

***
Хасково.
От 13.00 часа в залата на 2-ри етаж в Община Хасково ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени мерки за справяне с проблема с бездомните кучета.

***
Хасково.
От 18.00 часа в залата на Младежки център ще се проведе информационна кампания „Акушерките близо до майките".