Посветиха монета на рок легендите Queen
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Януари 2020 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посветиха монета на рок легендите Queen

/КРОСС/ Музикални легенди" е нова колекция монети, която Британският кралски монетен двор (Royal Mint) ще издаде. По този начин ще отдаде почит на групите и изпълнителите чиито поведение, звук и външен вид са били определящи за всяко изминало десетилетие - завет, перфектно уловен в дизайна на всяка монета.

Първата монета в серията е посветена на една от най-забележителните рок групи на всички времена. Създадена в Лондон в началото на 70-те години на миналия век, Queen добавя хард рок звучене към поп музиката като по този начин дава нов смисъл и дух на жанра и го издига до по-високо ниво, казват от Кралския монетен двор.

„Те записаха редица смазващи хитове, феновете се тълпяха да ги видят на живо, химните им, които ви карат да потропвате с крак, и епичните балади, поднесени със замах от техния харизматичен вокалист, трагично напуснал света твърде скоро", се казва още в съобщението на Royal Mint.

Дизайнът на монетата почита Queen с характерните инструменти, на които всеки един от основателите ѝ свири: китарата Red Special на Браян Мей, бас китарата Fender Precision на Джон Дийкън, барабаните LudwigTM на Роджър Тейлър и пианото BechsteinTM на Фреди Меркюри с първите ноти на „Бохемска рапсодия".

От едната си страна монетите носят Queen, а от другата Кралицата на Великобритания (The Queen). Te са налични в златно, сребърно и обикновено издание, като могат да се поръчат в три различни опаковки, чиито дизайн също има за цел да почете „една от най-обичаните банди" на Великобритания. Монетите са на цени от £60.00, £90.00, £510.00 и £2020.00