Потърпевши в Дупница искат мерки срещу агресивните животни
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2020 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потърпевши в Дупница искат мерки срещу агресивните животни

/КРОСС/ Две жени бяха нападнати и ухапани от бездомни кучета в Дупница в рамките на няколко дни. Според потърпевшите, може би става въпрос за едно и също агресивно животно. Едната от пострадалите е на 84 години, тя едва се е спасила от нападението. Другата жена е с дълбока рана на крака и сериозна уплаха. Потърпевшите искат мерки и агресивните животни да бъдат прибрани в приют.

При изпълнение на служебните ми задължения бях нападната в гръб от едно куче. Физическата болка се преодолява, психическият шок е много страшен. Бях нападната на обяд. На следващия ден същото куче нападна възрастна жена на същото място. Тя също е нахапана на обяд, споделя пострадалата Ангелина Пепелджийска, която работи като инкасаторка във ВиК. Кучето ме ухапа по десния крак. То е достатъчно голямо, а раната е достатъчно дълбока. Потърсих веднага лекарска помощ. Имам проблеми с кръвоносните съдове. Шокът беше много голям, аз знам, че кръвта ми се разрежда. Ръцете ми бяха в кръв. Опитах се да спра кървенето, разказва още потърпевшата. Жената вече не е спокойна да извършва служебните си задължения. Тя споделя, че се притеснява и от домашни кучета, водени на повод.

От община Дупница обясниха, че за момента не могат да застанат пред камерата на NOVA. Според тях приютът за кучета е пълен и там няма място за това агресивно куче. Преди месеци дете беше нахапано жестоко в същия дупнишки квартал. Тогава се взеха мерките и кучето беше прибрано в приют.