Брутална гавра с дете
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2020 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Брутална гавра с дете

/КРОСС/ 8-годишното момченце, което стана жертва на многократно сексуално посегателство не е посещавало училище след началото на Коледната ваканция. Това заяви в БТВ „Тази сутрин" класният му ръководител Людмил Бонев. Той отхвърли твърденията, че момчето е било гонено от час и допълни, че той е бил проблемен ученик.

Изключително палаво дете, бабата не може да се грижи за него. Майката за първи път я видях на 9 януари тази година, а от една година съм класен на момчето. Тя ми даде телефон едва вчера, въпреки моите усилия да намеря контакт с нея, допълни преподавателят в 94 СУ „Димитър Страшимиров".

Социалните служби предприеха мерки по случая, обявиха, че с майката и детето ще работи психолог, но момчето не беше изведено от средата, в която живее. По думите им риск за него няма.

От училището посочиха, че многократно са посещавали дома на момченцето, защото в архивите им то се води като рисково и живеещо при много лоши условия. Българско дете трябва ли да живее в една стая с шест човека, една печка и една скована маса. При едно от моите посещения установих, че няма осветление, чешмата е една - на двора и обслужва няколко семейства, а тоалетната е външна, заяви Даниела Стефанова, педагогически съветник към 94 СУ.

Учителите заявиха, че когато детето идва на училище - хигиената му е лоша. Често отсъства от училище Те са категорични, че детето е в риск и трябва да бъде изведено от средата, в която живее.