Уволняват двама болногледачи в Дома за хора с деменция в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2020 12:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уволняват двама болногледачи в Дома за хора с деменция в Пловдив

/КРОСС/ В интервю за Радио Пловдив заместник - кметът по социални дейности и европейски политики Анести Тимчев съобщи, че ще уволни двама болногледачи от Дома за хора с деменция "Св. Георги" в Пловдив. Той е взел това решение, след като вчера е провел срещи в Дома с лекуващия лекар д-р Константинова и някои от болните хора, както и с внучката на една от болните в Дома, която е сигнализирала за грубо отношение към нейната баба. Днес също ще има среща с родственицата на жената от социалното заведение.

Ще бъде освободена и директорката Марина Тянева, която е в отпуск и е извън България, съобщи още Тимчев. Той каза, че проверка в Дома е започнала още преди подадения сигнал, и когато тогава е говорил с директорката, тя е заявила, че в Дома няма проблеми.

В момента директорката е в отпуск, който изтича след седмица.

Аз съм бил потребител на тази услуга с моята майка. Познавам проблемите много отблизо, посочи Тимчев. По думите му подобно поведение на болногледачите е престъпление.

Тази съдба ще последва и за директора на Комплекса за социални услуги, независимо, че там има много прекрасни неща напрпавени, като дневни центрове, хирпотерапия и др. каза още Анести Тимчев. Той обеща всеки ден да бъде в Дома до изясняване на всички проблеми в него.

Паралелно тече и проверка на Районна прокуратура - Пловдив за всеобхватна проверка в всички домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания в Пловдивска област.