Гинес рекордът на „Краси” с награда „Златно сърце”
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2020 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гинес рекордът на „Краси” с награда „Златно сърце”

/КРОСС/ Наградата за благотворителност и корпоративна социална отговорност спечели успешният световен рекорд на Фабрика за майонеза „Краси", който имаше и своето благотворително продължение.
Цялото количество майонеза, което участва в рекордното постижение бе дарено на
Дом за стари хора-Русе, на сдружение "Надежда за достоен живот" от Пловдив, Дом за пълнолетни лица с физически увреждания „Милосърдие" и на столичния „Социален патронаж". Рекордът вече е вписан в „Книгата за рекордите на Гинес" и бе поставен в края на миналата 2019-та година, по случай 25-годишния юбилей на „Краси". На уникално събитие и пред многобройна публика, бе напълнена кофичка с майонеза, 1000 пъти по-голяма от оригиналната. Гигантската кофичка събра 221.4 килограма майонеза. Рекордът, носи не само името на майонеза „Краси", но е и постижение за България, казаха от Гинес.
Над 10 години Фабрика за майонеза "Краси" подпомага превенцията на социалното изключване на деца и възрастни с различни увреждания като своя мисия, която убедено следва. Компанията подкрепя фестивала „Светът е за всички", както и Българската федерация по борба, Сдружението на хора с увреждания „Надежда за достоен живот" и Домашния социален патронаж.
От името на компанията наградата за „Устойчиво развитие и иновация" прие Даниела Авджиева, която отбеляза, че:
„Мисия, която си струва усилията е да помагаме на тези, които имат нужда и ако всички отворим сърцата си за беззащитните ще направим света едно по-добро място за всички нас."