Отнемат имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви за 380 милиона
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2020 14:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отнемат имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви за 380 милиона

/КРОСС/ Антикорупционната комисия поиска от съда да бъде отнето имущество на Вълчо и Маринела Арабаджиеви за близо 380 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ, като припомнят, че двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група за финансови престъпления.

Комисията претендира отнемане на апартамент в центъра на София с две паркоместа и склад, парцел с двуетажна сграда в строеж в кв. Бояна на обща стойност 5 750 000 лв. и два луксозни автомобила - Ролс Ройс Фантом и Рейндж Роувър за 401 250 лв.

В иска е включена и левовата равностойност на намерени парични средства в различни валути, равняваща се на 2 295 806.54 лв.

КПКОНПИ иска от СГС отнемане и на дружествени дялове и акции, които са обезпечени с възбрана върху хотелски комплекс в София, три хотелски комплекса в курорта "Елените" и един в Свети Влас.

През октомври КПКОНПИ внесе в СГС иск за отнемане на имущество на обща стойност 6 815 744.58 лв. и срещу сина им Вълчо. В сумата са включени и намерените налични 2 295 806.54 лв. в различни валути.

На заседанието на КПКОНПИ днес са взети общо 13 решения за внасяне на искове в СГС и в окръжните съдилища в Благоевград, Бургас, Варна, Перник, Плевен и Русе за отнемане на имущество на обща стойност 384 120 283.88 лв.

Проверките срещу тринадесетте лица са започнати след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, включително и в организирана престъпна група, трафик на хора, имотна измама и финансови престъпления.