Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт
Секция: Русия
22 Януари 2020 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт

/КРОСС/ Русия, с огромната си територия, с многото вероизповедания, с голям брой нации, народи, националности, живеещи в страната - те дори не могат да се преброят, някой казва 160, някой 190 - има нужда от силна президентска власт ", каза Путин на среща с обществеността.

Той каза още, че формата на парламентарна република е често срещана в света, но уточни, че в Русия това също теоретично възможно да се приложи, но не и целесъобразно.

В понеделник руският президент внесе в парламента проект за промени в Конституцията, които се отнасят до подобряването на организацията на управлението. Предвижда се законопроектът да бъде обсъден от Държавната дума в четвъртък.

Освен всичко друго, руският президент предложи премиерът, както и членове на правителството, да бъдат назначавани от президента на страната, след като бъдат одобрени от Държавната дума. Според Путин това ще помогне за "повишаване на ефективността на взаимодействието между представителната и изпълнителната власт на правителството и за засилване на ролята на Държавната дума и парламентарните партии".