Шофьор от Бургас летя по пловдивски булевард със 127 км/ч.
Секция: Автомобили
23 Януари 2020 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор от Бургас летя по пловдивски булевард със 127 км/ч.

/КРОСС/ Шестима "рекордьори", шофирали с превишена скорост по пловдивските булеварди уловиха камерите на "Пътна полиция" тази нощ, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Те ще останат без шофьорски книжки за следващите 3 месеца и ще понесат парична санкция.

Акцията под тепетата се проведе само ден, след като влязоха в сила новите санкции за водачите, които не спазват максимално допустимата скорост в населени места.

С най-висока скорост сред "заснетите" се оказа шофьор от Бургас, който премина през пловдивски булевард със 127 км/ч. при ограничение от 50 км/ч. Фрапиращи нарушения се установиха и при водачи на пловдивски автомобили, които бяха снимани от полицаите със 118 и 117 км/ч. Три коли пък са се движили със 108 км/ч.

Според новите промени, ако се превиши скоростта в населени места с над 50 км/ч., - глобата е 700 лв. За всеки следващи 5 км/ч. превишаване над допустимата скорост от 50 км/ч. глобата се увеличава с 50 лв., три месеца без шофьорска книжка и отнемане на 16 точки от талона.