Давос: Webit обяви глобално партньорство за постигане на устойчивите цели на развитие на ООН
Секция: Технологии
23 Януари 2020 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Давос: Webit обяви глобално партньорство за постигане на устойчивите цели на развитие на ООН

/КРОСС/ Късно снощи завърши Webit Davos 2020. Сред регистрираните гости бяха Премиерът на Естония, Президентът на Латвия, политици и водещи бизнес лидери на едни от най-големите компании в света. ООН и неправителствени организации.

Тема на дискусиите бяха развитие на иновациите и предприемачеството, равни възможности за образование и професионална реализация за всички и технологии за устойчиво развитие за справяне с климатичните предизвикателства.

Събитието откриха доктор Пламен Русев, основател и изпълнителен председател на Webit и Аниела Русев, старши вице президент и член на борда на Webit.

Събитието се утвърди като един от знаковите форуми в календара на програмата, съпътстваща провеждащия се през тази седмица петдесети Световен Икономически Форум в Давос.

"Човечеството неминуемо върви в посока сливане с компютрите и следваща съпка в еволюционното ни развитие" каза Д-р Русев в откриващите си думи. "Но каквото и да се случи - ние трябва да променим своя начин на живот и да бъдем много по-отговорни в решенията си, когато действията ни засягат природата. Технологиите и човешката дейност ни доведоха до това всеки ден да четем за поредния изчезнал животински вид, замръсени води и вредни емисии в атмосферата - въздухът, който всички ние дишаме. Ние в Webit вярваме обаче, че именно технологиите са и решение, за да променим това!" продължи Русев пред събралата се публика от елита на световния технологичен и икономически свят. "С помоща на технологиите светът се променя със скорост, кото малцина осъзнават и всички ние тук носим отговоност за благоденствието на хората на тази планета"

В рамките на форума беше обявено партньорство с Организацията на Обединените Нации в посока постигане на устойчивите цели за развитие (Sustainable Development Goals).

Сред особенно емоционалните изказвания на форума беше това на Едуардо Елстайн, най-успешния бизнесмен на Аржентина с над 270,000 служители в своите компании и мултимилярдна пазарна капитализация (NASDAQ и Ню Йоркската стокова борса). Той благослови инициативата и нарече световната Webit общност - общност на хората с големи сърца.

Събитието завърши със специален прием, който продължи до ранните часове на днешния ден и с разгорешени дискусии и планове за съвместни глобални проекти и партньорства.

Това е поредния трети форум, който Webit организира в Давос и той предшества следващите два през тази година - в Испания (Webit.Fetsival) на 17-20 юни и в България (Webit.Balkans) на 1-2 октомври.

Сред присъстващите гости бяха и двама български предприемачи - основателят на най-бързо-развиващата се технологична компания в ЦИЕ -Булпрос Ивайло Славов и основателят на най-успешния български блокчейн проект с пазарна капитализация 50 милиона щ.д - Никола Стоянов.