Авторът на „Игра на тронове" обещава различен финал
Секция: Шоубизнес
24 Януари 2020 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Авторът на „Игра на тронове" обещава различен финал

/КРОСС/ Финалният епизод на осми сезон на „Игра на тронове" влезе в телевизионната история с крайните реакции сред зрителите. Мнозина поискаха да бъде заснет нов финал. Това, разбира се, е невъзможно - но пък сега се очертава нов финал поне на книга.

Дълго време давал уклончиви отговори на въпроса кога ще завърши поредицата „Песен за огън и лед", писателят Дж. Р. Р. Мартин най-сетне даде някаква яснота около развитието на персонажите.

„Хората са видели един финал. Но това не е Финалът. Създателите на телевизионния сериал ме изпревариха, което не очаквах", казва писателят в интервю за немския вестник „Ди Велт".

Предишният му отговор на въпроса дали ще повтори в книгата сюжетното развитие от сериала датира от 2019 г. и гласи:

„Да. И не. И да. И не. И да".

Новият коментар на Мартин предизвика горчиви чувства у зрителите, тъй като разбраха, че ако книгите са били готови преди снимките на последния сезон на сериала, шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс вероятно щяха да се водят по тях и да предложат по-удовлетворяващ финал. При тези обстоятелства може би нямаше да се стигне до петицията „Преправете осми сезон на „Игра на тронове" с компетентни сценаристи", която събра над 1,8 милиона последователи.

Преди известно време в социалните мрежи се разпространи непотвърдена от официален източник информация, че след края на сериала НВО ще инвестира във филмова трилогия по същите книги. Пред „Ди Велт" Мартин коментира и това:

„Вече не аз взимам решенията, тъй като НВО контролира правата за „Игра на тронове". Дейвид Бениоф и Дан Уайс всъщност искаха да приключат сагата още със седмия сезон и да направят три големи филма... Но изпълнителните продуценти заявиха, че създават телевизионни сериали, не са във филмовия бизнес".

От поредицата „Песен за огън и лед" дотук са излезли пет книги, последната бе „Танц с дракони". Според плановете на писателя остават още две книги - „Ветровете на зимата" и „Мечта за пролет".