„Персона нон грата“ за двамата руски дипломати, разследвани за шпионаж у нас
Секция: ПОЛИТИКА
24 Януари 2020 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Персона нон грата“ за двамата руски дипломати, разследвани за шпионаж у нас

/КРОСС/ България най-вероятно ще обяви двамата руски дипломати, обвинени за шпионаж, в "персони нон грата". Това каза министърът на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти, предаде БТА.

В момента писмата от прокуратурата за двамата дипломати, срещу които са събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, се разглеждат от компетентната дирекция в МВнР и в рамките на днешния ден посланикът ще бъде извикан във външното ни министерство, каза Захариева.
По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност от двама руски граждани, ползващи се с дипломатически имунитет.

"Писмата от прокуратурата са получени днес в МВнР, веднага са разпределени на компетентната дирекция, ще предприемем действията, които сме длъжни да предприемем, най-вероятно за обявяване за "персона нон грата" на двамата дипломати", коментира Захариева и добави, че в рамките на днешния ден ще бъде извикан и посланикът.