Евродепутати аплодират учителя Тео в Брюксел (снимки)
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Януари 2020 17:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евродепутати аплодират учителя Тео в Брюксел (снимки)

/КРОСС/ При забележителен интерес от страна на евродепутатите премина представянето на филма "Формулата на Тео" и срещата с героя от лентата - прочутият преподавател по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев. Избраниците на Стария континент са били силно впечатлени от думите на учителя, разказаха "Пресс ТВ" присъствали на събитието.
Филмът е предизвикал не само силни аплодисменти, но и е провокирал въпроси към създателите му. Документалната лента бе показана в Европарламента в сряда.

"Формулата на Тео" е по сценарий и под режисурата на друг казанлъчанин - Николай Василев. Премиерата му беше през март миналата година в Дома на киното в София.

"Един филм за Теодосий Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Затова го наричат "златният физик на България". Ако Гърция си има Питагор и питагоровата теорема, то България има Тео, който е създател на уникален за света Метод за формиране на силов интелект", пише в ревюто на филма, сниман повече от две години и на два континента.

През 2019 г. Теодосий Теодосиев бе избран сред почетните личности в конференцията на "He's The Man" - сцената за онези, които имат какво да разкажат за успеха. По инициатива на #URBN.dir.bg - платформата на Dir.bg, ориентирана към младите градски хора и тяхното динамично време, учетелят Тео разкри каква е тайната на неговото преподаване, с което постига такива забележителни успехи, че учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университетите Харвард и Принстън се състезават за тях.

"Успехът, това е човек да пренесе "кошничката" си благополучно, с даровете които е получил по наследство, и по възможност да добави нещо в тази "кошничка" и да я предаде на следващото поколение. Това е успехът. Успешната личност е тази, която е способна да пожертва нещо от себе си, за да "спечели" нещо по-сериозно. А неуспешната личност пропилява всичко", каза пред Dir.bg Теодосий Теодосиев.

Снимка: Пресс ТВ