Микаела Шифрин спечели спускането в Банско
Секция: СПОРТ
24 Януари 2020 15:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Микаела Шифрин спечели спускането в Банско

/КРОСС/ Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин демонстрира класата си и спечели по убедителен начин спускането в Банско от Световната купа, предаде репортер на БГНЕС. 24-годишната американка, която по принцип е специалист на техничните дисциплини, бе много бърза по писта "Алберто Томба" на Бъндеришка поляна, завършвайки с време 1 минута, 29.79 секунди.

На второ място се нареди италианката Федерика Бриньоне, която остана на 18 стотни от победителката, а на почетната стълбичка се качи и Джоана Хехлен от Швейцария (+0.23). Любителите на ските в Банско видяха още много от големите имена в женските ски - Петра Влъхова, Елена Куртони, Ана Фейт, Естер Ледецка, Тина Вайратер, както и специалистката в спускането София Годжа, която обаче не успя да завърши състезанието.

Днес в Банско се проведе отмененият кръг от Световната купа във Вал д'Изер от 22 декември, а утре и вдругиден предстоят още две състезания с най-добрите скиорки в света - спускане (в събота) и Супер-Г (в неделя).

След днешния успех Шифрин вече има преднина от 280 точки на върха на генералното класиране за Световната купа, като американката се изкачи и до втора позиция в спускането с 206 точки, на 37 зад водачката Корине Зютер, която днес завърши на 14-та позиция.