Русия покани държави от НАТО на Военната олимпиада
Секция: Русия
25 Януари 2020 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия покани държави от НАТО на Военната олимпиада

/КРОСС/ Русия обяви, че е поканила военни от 90 страни, сред които и от НАТО, да участват в това лято в организираните от нея "международни военни игри", предаде Франс прес.

Игрите, известни и като Военна олимпиада, ще се проведат от 23 август до 5 септември. В тях се очаква да се включат около 6000 военнослужещи, поясни руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

В игрите има десетина дисциплини, сред които скок с парашут, разчистване на терен с булдозер, сглобяване и разглобяване на оръжия. Едно от най-популярните състезания е биатлон с танкове.

Игрите се проведоха за първи път през 2015 г. Обикновено в тях участват предимно военни от страните от бившия СССР, както и страни с комунистическо управление, като Виетнам, Китай и Ангола, или приближени на Москва държави, като Индия и Иран.

Досега в игрите са участвали общо над 20 000 военни от 40 държави. Миналата година в тях се включиха и гръцки военни, които се класираха на 30-о място от общо 39 участващи държави.

На игрите са присъствали и наблюдатели от Франция, Обединеното кралство, Турция и Словакия, които са все страни от НАТО.