Снегът се превърна в чудо за Москва
Секция: Русия
25 Януари 2020 09:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Снегът се превърна в чудо за Москва

/КРОСС/ Рядък за тази зима гост посети в четвъртък и вчера руската столица: там нахлу арктичен въздух. В резултат се случи "рядък феномен", както се шегуват медиите там, а именно: заваля сняг.

Снощи бе регистрирана най-ниската температура от началото на зимата (−6,8). За сравнение - в петък сутрин минималната температура в София беше с почти 3 градуса по-ниска, минус 9.5 градуса!

В региона на столицата, все пак температурата спадна до -10.

В Москва падна сняг и се образува снежна покривка с височина 3 до 6 cm.

Но илюзията за зимата няма да продължи дълго. Пореден  атлантически циклон, който се движи на север, носи нова вълна от топъл въздух, нови валежи от дъжд, т.е снежната покривка в руската столица е обречена.

Вчера следобед преминаването на топлия фронт бе придружено от сняг, преминаващ в дъжд, засилване на югозападния вятър и повишение на температурата до +3.

Днес, 25 януари, времето в руската столица ще се определя от топлия сектор на споменатия циклон. През деня термометрите ще показват 0 ... + 2. Вечер обаче в зоната на студения фронт ще падне сняг, вятърът ще се усили до 19 м / сек, а на места руската столица ще наблюдава "рядко" явление - снежна буря!

В неделя по-студена въздушна маса ще се разпространи в тила на циклона. Атмосферното налягане ще се увеличи, ще се изясни и температурата ще слезе с малко, но под нулата.