Китай инструктира туристическите агенции да преустановят пътуванията
Секция: Туризъм
25 Януари 2020 12:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китай инструктира туристическите агенции да преустановят пътуванията Извънредните мерки се налагат заради опит да се спре разпространението на вируса

/КРОСС/ Китай е инструктирал всички туристически агенции да преустановят продажбите на вътрешните и международните екскурзии като част от усилията за ограничаване разпространението на новия вирус, който вече е убил 25 души, а стотици са заразени, съобщава Bloomberg.

Министерство на културата и туризма нареди на туристическите компании да спрат да продават туристически пакети от петък, става ясно от документ, видян от Bloomberg.

Предприетите действия идват точно в началото на дългата почивка около Лунната нова година, когато милиони китайци пътуват из страната или в чужбина. Извънредните мерки от страна на Китай са опит да се спре разпространението на болестта, но това ще бъде значителен удар за индустрията. Китайските туристи представляват най-голям дял от пътуващите в световен мащаб, като те са похарчили рекордните 130 млн. долара в чужбина през 2018 г.

Въпреки че в световен мащаб повече туристи сами организират пътуванията си, повече от половината от задграничните пътуващи в Китай - 55%, през 2018 г. са били осъществени през агенции.

Икономическото въздействие може да бъде още по-голямо, тъй като китайските туристи носят и най-големи приходи на компаниите за луксозни стоки.