Красимир Стойчев: Въпреки мрънкането на голяма част от българския народ, , че обеднява, това не се случва
Секция: ИКОНОМИКА
25 Януари 2020 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красимир Стойчев: Въпреки мрънкането на голяма част от българския народ, , че обеднява, това не се случва

/КРОСС/ "Милиардерите по света, които наброяват 2 153-ма  души, притежават по-голямо състояние от 4, 6 млрд., твърди ново проучване. Данните са на организацията "Оксфам" и бяха обявени в навечерието на Световния икономически форум в Давос", коментира в предаването „Тази събота” по БТВ бизнесменът Красимир Стойчев. 

„Технологиите доведоха до огромен технически прогрес, но и до огромното разслоение между бедни и богати”, каза бизнесменът.

 „Давос днес всъщност е психотерапевт на световния елит. Те се събират, за да се потупват по рамото“, допълни той. „Световният икономически форум прие тази година доста лицемерно един манифест, в който казва, че бъдещето на фирмите е да не бъдат в интерес на акционерите, а на всички участници, т. е. персонал, клиенти, доставчици и т. н. Това е страшно лицемерно, защото няма механизъм, с който това да се случи“, на мнение е Красимир Стойчев.

„Въпреки мрънкането на голяма част от българския народ, че обеднява, това не се случва. Обедняването е относително, защото се вижда една разлика между богатите и бедните. В България миналата година са регистрирани 12 ролсройса, а в Австрия – три“, каза още Красимир Стойчев.