Брад Пит: Взех червеното хапче
Секция: Шоубизнес
25 Януари 2020 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Брад Пит: Взех червеното хапче

/КРОСС/ Винаги ще свързваме Киану Рийвс с ролята на Нео в сериала „Матрицата“, а можеше на негово място да е Брад Пит. Ако трябва да сме честни, не сме сигурни, че тази роля би му отивала, но пък може би това се дължи именно на факта, че сякаш е създадена именно за Рийвс.

„Да, предложиха ми ролята, но истината е, че никога не съм я приемал като моя. От самото начало си беше за друг. Май взех червеното хапче“, заяви Брад Пит по време на участието си на международния филмов фестивал в Санта Барбара, където за първи път разкри факта, че преди да изберат Киану Рийвс, братята Уашовски са му предлагали на него ролята на Нео.

Но дори да я беше приел, със сигурност щеше да има сериозни проблеми с графика, защото по това време е снимал „Боен клуб“, чийто снимачен процес пък се удължава извън планираното време. „Матрицата“ се снима от март до август 1998 година.

И двата филма излизат през 1999 година. „Боен клуб“ обаче разделя филмовите критици на две, а прожекциите по кината се оказват пълна катастрофа, въпреки че впоследствие лентата добива култов статут. „Матрицата“ обаче има нечуван и феноменален успех в цял свят, изстрелвайки Киану Рийвс в нови звездни висоти.