Китайският президент събра Политбюро заради коронавируса
Секция: СВЯТ
25 Януари 2020 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайският президент събра Политбюро заради коронавируса

/КРОСС/ Китайският президент Си Цзинпин, който е и генерален секретар на ЦК на Китайската комунистическа партия, проведе заседание на Политбюро на ЦК за обсъждане на мерките за борба с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, цитирайки китайската държавна телевизия.

Китайският лидер каза, че там, където вирусът се разпространява най-бързо, страната е изправена пред трудна ситуация. Дадени са уверения, че където е необходимо, ще бъдат изпратени допълнителни специалисти, които да поемат тежките случаи и бе подчертано, че нито едно лечение няма да се забави било поради стойността си, било поради проблеми с доставка на материали.

Това важи най-вече за болниците в провинция Ухан, откъдето тръгна епидемията.

Като поредна мярка за ограничаване на епидемията от 26 януари временно се спират междуградските автобуси.

Заразяване с новия коронавирус е диагностицирано при двегодишно дете в южния автономен район Гуанси-Чжуъан, съобщи вестник "Женчмин жибао", предаде ТАСС.

Досега това е най-малкият пациент, заразен с този вирус. Преди бе съобщено за още един случай на дете, заразено с вируса, но засега няма статистика за заболеваемостта при децата. Според експерти младите хора и децата не са толкова възприемчиви към новия вирус, колкото по-възрастните.

Според медийни публикациии всички райони на Китай вече са засегнати от короновируса, предизвикващ пневмония, освен отдалечения Тибет, предаде ДПА.