Връчват музикалните награди „Грами“
Секция: Шоубизнес
26 Януари 2020 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Връчват музикалните награди „Грами“

/КРОСС/ Тази вечер ще се състои церемонията по раздаването на американските музикални награди „Грами“ в центъра „Стейпълс“ в Лос Анджелис. Водеща и тази година ще е ритъм енд блус и соул певицата Алиша Кийс.

Тази година водещите музикални отличия са определяни като фаворизиращи жените и „новобранците“ пред утвърдените звезди.

Самоуверената рапърка с пищни форми Лизо, която по образование е флейтистка, води с осем номинации за отличията в категории, включващи ърбан, ритъм ен блус и поп.

18-годишната Били Айлиш е с шест номинации за наградите „Грами“, сред които за албум, запис и песен на годината, и най-добър нов изпълнител.

Сред изпълнителите на вечерта ще са „Аеросмит“, Били Айлиш, Лизо, Ариана Гранде, „Джонас брадърс“, Камила Кабело и Деми Ловато.

Междувременно информационните агенции насочват вниманието си към скандала, разразил се след отстраняването миналата седмица на Дебора Дуган - президентката на Националната звукозаписна академия, която присъжда наградите „Грами“.

Тя твърди, че е била жертва на сексуален тормоз и нееднократно заяви, че звукозаписната академия обслужва приятелски интереси, както и че номинациите за наградите „Грами“ са „нагласени“.

В отговор от академията окачествиха твърденията на Дебора Дуган като „изопачени, фалшиви и подвеждащи“.