Новак стигна 11-ия си четвъртфинал, там го чака абонат
Секция: СПОРТ
26 Януари 2020 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новак стигна 11-ия си четвъртфинал, там го чака абонат

/КРОСС/ Защитаващият титлата си Новак Джокович стигна 11-ия си четвъртфинал на Australian Open след убедителна победа с 6:3, 6:4, 6:4 над аржентинеца Диего Шварцман.

Седемкратният шампион бе разочарован от представянето си в първия сет, но постигна пробив над 14-ия в света в осмия гейм..

Шварцман се върна в играта в хода на втория сет, когато достигна пробив след изоставане от 0:3, но бързо беше върнат в реалността, като това се оказа единственият му силен момент в мача.

Въпреки че победата е с 3:0, представянето на Джокович не бе впечатляващо като мача с Йошихито Нишиока в предишния кръг, тъй като сърбинът имаше проблеми на няколко от своите подавания.

В четвъртфиналите той ще играе с Милош Раонич, който постигна чиста победа над Марин Чилич с 6:4, 6:3, 7:5. Канадецът наниза 35 аса и ще търси първа победа срещу Джокович след девет поредни загуби.

"Това ще е труден мач. Раонич е един от най-високите и силни играчи в тура. Има и най-мощните сервиси. Готов съм за ракетите. Ретурът ми ще е ключов елемент. Хубаво е, че виждам Милош драв. Той е страхотен човек и добър приятел", заяви Ноле след победата си.