Вавринка пречупи Медведев след петсетова битка
Секция: СПОРТ
27 Януари 2020 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вавринка пречупи Медведев след петсетова битка

/КРОСС/ Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия за пети път в кариерата си. Швейцарецът победи четвъртия поставен в схемата Даниил Медведев с 6-2, 2-6, 4-6, 7-6(2), 6-2.

Шампионът от 2014-а започна много агресивно и реализира два пробива в първия сет, за да го вземе с 6-2. Медведев отговори подобаващо и на свой ред проби съперника си два пъти, за да изравни резултата. После руснакът успя да се наложи в оспорвания трети сет с 6-4, за да се доближи на сет от победата.

Четвъртата част бе изключително равностойна, като Вавринка пропусна единствената възможност за пробив. Така се стигна до тайбрек, в който 34-годишният швейцарец се наложи със 7-2. В петия сет Вавринка бе по-свеж и взе подаването на съперника си два пъти. Той затвори мача след три часа и 25 минути игра.

Вавринка завърши мача с 18 аса, 71 печеливши удара и 64 непредизвикани грешки. Носителят на три титли от Големия шлем бе и доста активен, постигайки 67 процента успеваемост на мрежата (31/46). В следващия си швейцарецът ще срещне Александър Зверев или Андрей Рубльов.