Пътнически самолет с 83 души се разби в Афганистан
Секция: СВЯТ
27 Януари 2020 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътнически самолет с 83 души се разби в Афганистан

/КРОСС/ Самолет на Ariana Afghan Airlines се е разбил в провинция Газни в югоизточната част на Афганистан, съобщиха местни медии, позовавайки се на местните власти. На борда на самолета е имало 83 души.

Според представител на местния губернатор самолетът се е разбил в района на Дех Як в източната част на провинция Газни. Този район е контролиран от талибаните

Уточнява се, че самолетът е пътувал от Херат за столицата Кабул.  

Засега няма информация за причината за инцидента и броя на жертвите.

Ariana Afghan Airlines е най-голямата авиокомпания в Афганистан и играе ролята на национален превозвач на страната.  

Появяват се обаче противоречиви информации за собственика на самолета. Първоначално беше съобщено, че самолетът е на Ariana Afghan Airlines.

Изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Ariana African Airlines обаче отрече информациите и обяви, че в региона не се е разбивал нито един самолетпринадлежащ на компанията.

Друг източник пък твърди, че самолетът е на Афганистанската национална армия. Появиха се и информации, че самолетът е на американския контингент в Афганистан.

Междувременно шефът на полицията в Газни и провинциалните власти потвърдиха, че полет на Ariana Afghan Airlines се е разбил, въпреки че по-рано от авиокомпанията отрекоха техен самолет да е катастрофирал.