Катар също иска битката между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев
Секция: СПОРТ
27 Януари 2020 17:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Катар също иска битката между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

/КРОСС/ Катар се включва в битката за домакинство на дългоочаквания мач за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Новината съобщи пред bTV мениджърът на българина Ивайло Гоцев в интервю от Белмекен.

Той се качи на високопланинската база, за да бъде близо до Кобрата, който тренира там от две седмици. По-късно днес на Гоцев му предстои пореден разговор с промоутъра на Джошуа – Еди Хърн.

Преговорите между двете страни са в разгара си, а Катар е четвъртата страна, спрягана за домакин на двубоя след Турция, Великобритания и Саудитска Арабия. Шансовете този мач да се състои в Истанбул, както бе по предварителна договорка, все още са валидни.

Срокът, до който трябва да има окончателно разбирателство между щабовете на Пулев и Джошуа, е 31 януари. Ако те не се споразумеят до тази дата, от Международната боксова федерация могат да назначат дата за таен търг, с наддаване.

При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието.

Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла на IBF – пояс, който понастоящем е притежание на Антъни Джошуа.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.