Роджър Федерер отрази 7 мачбола и е на полуфинал в Мелбърн
Секция: СПОРТ
28 Януари 2020 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Роджър Федерер отрази 7 мачбола и е на полуфинал в Мелбърн

/КРОСС/ Шесткратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Роджър Федерер оцеля по вълшебен начин и се класира за 15-ия си полуфинал в Мелбърн след петсетова драма.

Третият поставен швейцарец надделя в истински трилър срещу №100 в ранглистата Тенис Сандгрен от Съединените щати след 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3 след почти три часа и половина игра на „Род Лейвър Арина“.

В първия сет Федерер започна уверено и успя да пробие за 4:2, което му беше достатъчно за спечелването на частта.

Последва много силна игра на 28-годишния здравеняк от щата Тенеси, който сервираше много мощно и взе следващите два сета, като направи по два пробива, срещу изглеждащия не в най-добрата си форма Маестро.

В четвъртата част Сандгрен отново доминираше и изпусна цели седем мачбола. Три от тях бяха при 5:4, а останалите в тайбрека. Три от тях бяха поредни, когато американецът поведе с 6:3 точки, но Федерер отказа да се предаде и отрази всичко, за да триумфира след мощен форхенд по правата.

В петия сет 38-годишният Роджър направи заветния пробив за 4:2 и при 5:3 сервираше за място на полуфиналите срещу съперник, който трудно се придвижваше по корта заради травма в коляното. Федерер поведе с 40:30 и с отлично насочен начален удар приключи нещата.

„Имах невероятен късмет днес. Когато имаш седем мачбола срещу тебе е необходим. Надявах се той да сбърка някъде. В третия сет усетих болка в слабините и не бях добре, но го преодолях. По принцип вярвам в чудеса. За бъдещия ми съперник бих казал, че който и да е ще бъде много трудно", каза Маестрото след победата.

Той очаква победителя от мача между шампиона Новак Джокович и Милош Раонич.