Румен Радев: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2020 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред

/КРОСС/ „Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред“, заяви президентът Румен Радев, който отчита на „Дондуков“ 2 третата година от мандата си. Като пример посочи изборното законодателство. Той подчерта, че е наложил вето на 7 закона.

„Продължих да съм бариера на лобисткото законодателство. Там, където виждах, че има нарушения в конституцията, сезирах и КС. Въпреки преодоляването на тези вета, понякога дори и без дебат, обществената реакция и решенията на Конституционния съд потвърждават правотата на моите действия”, каза още Радев.

Радев подчерта в отчета си и разговорите, които е имал с президента на Русия Владимир Путин. По думите му по време на тях ясно е било изяснено понятието взаимна изгода.

„Поддържах активен диалог с гражданите и институциите, използвайки конституционното си правомощие“, напомни той. Радев подчерта, че преодоляването на бедността и неравенствата чрез постигане на висок устойчив растеж е било в основата на диалога му с работодателски и браншови организации.