Балет „Арабеск“ представя най-великата любовна история на всички времена
Секция: КУЛТУРА
28 Януари 2020 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Балет „Арабеск“ представя  най-великата любовна история на всички времена На 12 февруари от 19.00 ч на сцената на Музикален театър

/КРОСС/ Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона, гениално пресъздадена преди 420 години в шедьовъра на Уилям Шекспир, се превръща в символ на първата голяма и неосъществима любов. Енигмата „Ромео и Жулиета” оживява със същата сила и в балетната музика на Сергей Прокофиев.

Спектакълът на Балет „Арабеск „Ромео и Жулиета“ един модерен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип начело с хореографа Боряна Сечанова разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието.

Спектакълът поставя въпроса за доброто, което носи зло и цената на неуместните съвети. Как се отнасяме днес към отговорността за своите постъпки?

Променило ли се е нещо в човешкото съзнание и поведение днес? Mожем ли да осмислим и осъзнаем закономерностите и родовите белези на модерната епоха?

Къде в днешно време остава любовта?

Дали това е временна психоза, носеща опустошение на себе си и на другите, логично продължение на несъзнаваната предпоставка „моята душа е в ръцете на другия“ или велика наивност?