Откриха арсенал и портрет на Хитлер в дома на самоубиеца в ДАНС
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2020 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха арсенал и портрет на Хитлер в дома на самоубиеца в ДАНС

/КРОСС/ Голямо количество оръжия, боеприпаси, както и портрет на Хитлер са открили разследващите в дома на 59-годишния мъж, който се самоуби в сградата на ДАНС в понеделник. 

По случая е образувано и се води досъдебно производство за склоняване към самоубийство. 

Вчера – на 27.01.2020 г., в гр. София, бул. „Черни връх“ 45, в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“, непосредствено преди да премине през металдетекторна врата за охрана и контрол на достъпа, К. се прострелял в главата със самоделно огнестрелно оръжие – писалка, тип „оса“. Мъжът бил призован за даване на обяснения по образувана прокурорска преписка, съобщават от прокуратурата.

Материалите по делото са докладвани на дежурен прокурор в СРП, като по-късно вечерта е извършено претърсване и изземване в дома на К. Открити са голямо количество оръжия и боеприпаси, които са иззети като веществени доказателства. Предстои назначаване на необходимите експертизи и провеждане на други действия по разследване.

Междувременно се появи информация, че самоубилият се Емил Крумов е същият, който през 1981 г. се опита да отвлече самолет на БГА „Балкан“, облечен в хитлеристки дрехи и с пистолет в ръка