Президентът на празника на Разград: Не можем да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Януари 2020 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът на празника на Разград: Не можем да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции

/КРОСС/ "Вярвам, че с бащинска отговорност и синовна признателност ще продължим да съхраняваме урока по достойнство и родолюбие, завещан от предците ни, и да го предаваме от поколение на поколение. Защото не можем да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции", заяви президентът Румен Радев пред жителите и гостите на Разград по повод отбелязването на 142 години от освобождаването на града от Османско владичество.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния караул на площад „Възраждане“. Венци и цветя бяха поднесени пред Мавзолея-костница на загиналите войни и български опълченци през Руско-турската освободителна война.

Държавният глава отбеляза, че днешният ден е повратна точка в историята на града именно защото преди 142 години разградчани с гордост са се нарекли свободни хора. „Днес по силата на една повече от 100-годишна традиция отново се събираме пред мавзолея-костница. Показателно е, че той е изграден само година след освобождението с признателност на разградчани“, посочи президентът Радев.

По думите на държавния глава, богатството на разградския регион са преди всичко неговите хора, защото именно на тях майстор Манол е завещал силата на съзиданието и поривът към свободата. „Пожелавам ви здраве, сили, висок дух и много енергия, за да градим заедно една по-достойна и по-добра България, в която нашите деца да остават“, каза Румен Радев

По време на посещението си в Разград президентът разговаря с ръководството и с представители на местната власт.