Виктория Георгиева ще пее на втория полуфинал на Евровизия
Секция: Шоубизнес
29 Януари 2020 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория Георгиева ще пее на втория полуфинал на Евровизия Това стана ясно от жребия, който бе изтеглен във вторник вечерта

/КРОСС/ България ще се представи на втория полуфинал на Евровизия 2020. Това стана ясно от жребия, който бе изтеглен във вторник вечерта.

В Ротердам Виктория Георгиева ще даде тон за песен на 14 май. С изпълнения на втория полуфинал ще разпишат още представителите на Австрия, Молдова, Полша, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Гърция, Естония, Дания, Швейцария, Финландия, Армения, Латвия, Грузия, Португалия и Албания. Българската песен ще прозвучи във втората половина на концерта на 14 май, веднага след датската.

Според регламента, 10 страни от всеки полуфинал (от 12 и 14 май) ще могат да продължат към големия концерт. Така, общо 26 изпълнения ще се състезават за първото място на 16 май. Това, предвид, че без квалификации на финал се класират домакините от Нидерландия, Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство.

Междувременно стана ясно, че втората вълна от билети за Евровизия 2020 ще бъдат пуснати в продажба още утре (30 януари). Припомняме, че първата порция пропуски беше изкупена от феновете на песенния конкурс в рамките на само няколко часа.