Тихомир Стойчев: Най-вероятно записите са насочени срещу сегашния командващ ВВС ген. Стойков
Секция: ПОЛИТИКА
29 Януари 2020 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тихомир Стойчев:  Най-вероятно записите са насочени срещу сегашния командващ ВВС ген. Стойков

/КРОСС/ "Начина, по който е организирано използването на СРС-та сочи, че най-вероятно е те да са насочени срещу сегашния командващ ВВС ген. Стойков. Всъщност от там произтича и разговора, в който е записан и даже си мисля, че може да има и елемент на провокация в цялата тази работа. Ние през годините видяхме, че ДАНС всъщност в нашето политическо време, беше създадена като политически отговор за разпиляване на ресурса на МВР, където тези служби, които сега са в агенцията, преди това са били там", каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Тихомир Стойчев, експерт по сигурност, бивш шеф на ЦСБОП, по повод разпространените от прокуратурата записи, на които е бил записан и президента Румен Радев.

На въпроса дали президента може да бъде разследван, докато е президент, за нещо, което е правил преди да встъпи в длъжност на поста си, Тихомир Стойчев каза, че тук наистина трябва да се произнесе съдебната власт, но да се произнесе компетентно, а не целево и не с политически цели.

"В голяма степен това, което се прави в момента мисля, че е целево, допълни той. Мисля, че никой не е искал целево и едва ли е очаквал, че точно ще се появи Румен Радев на направените записи", смята още експертът по сигурност.

На въпроса дали прокуратурата има право да изнесе въпросните записи в публичното пространство, Тихомир Стойчев коментира, че дълбоко се съмнява в това.

"Трябва да бъдат изяснени сега много неща по този случай е сега, понеже сме парламентарна република, трябва парламентът да влезе във функциите си", допълни той.