Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Италианската република Джузепе Конте
Секция: ПОЛИТИКА
29 Януари 2020 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Италианската република Джузепе  Конте

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре, 30 януари, с премиера на Италианската република Джузепе Конте, който ще е на официално посещение у нас по покана на българския си колега.

Във фокуса на разговора им ще бъдат отличните двустранни отношения и възможностите за още по-активното им развитие, теми от общ интерес, както и от дневния ред на Европа и света.

Премиерите Борисов и Конте се срещат на фона на 140-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни, която бе отбелязана през изминалата 2019 г.

Днес Италия е важен външнотърговски партньор за България и ключов инвеститор у нас, а потенциалът за развитието на съвместни проекти в областта на търговско-икономическото сътрудничество, туризма, енергетиката, строителството, културата, образованието, е огромен.

Освен среща на четири очи между министър-председателя Бойко Борисов и неговия колега Джузепе Конте, утре ще се проведат пленарни разговори между делегациите, водени от двамата премиери.