Нетаняху представя на Путин в Москва плана на Тръмп за Близкия изток
Секция: Русия
29 Януари 2020 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нетаняху представя на Путин в Москва плана на Тръмп за Близкия изток

/КРОСС/ Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристига на кратко работно посещение в Москва, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин. Нетаняху ще представи пред Путин обявения вчера от американския държавен глава Доналд Тръмп план за разрешаване на израелско-палестинския конфликт.

Руският заместник-министър на външните работи и специален представител на президента за Близкия изток и Африка Михаил Богданов вече заяви, че Москва ще се запознае с така наречената от Доналд Тръмп „сделка на века“. Същевременно той уточни, че решенията се вземат не от американците, а от въвлечените в конфликта страни - израелците и палестинците. Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече плана на Тръмп „реалистичен път към трайния мир“, а палестинският президент Махмуд Абас категорично го отхвърли. 

Путин и Нетаняху разговаряха миналата седмица в Йерусалим, където участваха в международен форум, посветен на холокоста, а руският лидер откри паметник на загиналите при блокадата на Ленинград. Той се срещна и с майката на осъдената в Русия на седем и половина години затвор за трафик на хашиш израелска гражданска Наама Исахар. Очаква се днес президентът Путин да я помилва.