Тридневен траур е обявен в Сливо поле заради загиналите при катастрофата край Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Януари 2020 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тридневен траур е обявен в Сливо поле заради загиналите при катастрофата край Русе

/КРОСС/ В знак на съпричастност към скръбта на семействата и близките на загиналите е спуснат траурен флаг на сградата на Общината

"Тридневен траур е обявен в град Сливо поле заради загиналите ученици при тежката катастрофа снощи край Русе, на главния път за Силистра". Това съобщи заместник-кметът на общината Михаил Чиликов.

В знак на съпричастност към скръбта на семействата и близките на загиналите е спуснат траурен флаг на сградата на Общината, отменят се всички масови тържества.

Сигналът за инцидента е подаден около 18:50 часа на 28 януари. От полицията обясниха, че тежкотоварен камион с разградска регистрация, управляван от 37-годишен мъж, вероятно е навлязъл от дясна в лява лента и не е пропуснал движещия се по нея лек автомобил Алфа "Ромео" с русенска регистрация, управляван от 28-годишна жена.

В резултат на това се сблъскват, като колата навлиза в насрещното еднопосочно платно за движение и се преобръща. В резултат на инцидента на място са загинали двама пътници в автомобила - 18-годишно момче и 17-годишно момиче.

Пострадали са тежко 28-годишната шофьорка на колата и две момичета на 15 и на 17 години. Трите са били откарани в Университетската болница "Канев" в Русе с опасност за живота. Водачът на камиона е бил леко ранен, като след преглед е освободен за домашно лечение.

От Университетската болница "Канев" в Русе съобщиха днес, че състоянието на тримата пострадали е относително стабилно, но все още са с опасност за живота.
Началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева обясни, че двете пострадали момичета и загиналите момче и момиче са ученици от професионалната гимназия по икономика в Русе.

Тя каза, че общината е готова да съдейства с психолог. Екип за психологическа подкрепа от Министерството на образованието ще пристигне утре в училището, за да работи с учениците.

Полицията изяснява причините за инцидента. Сред тях са дали водачът на камиона се е опитал да направи обратен завой на непозволено за това място, както и дали леката кола се е движела с превишена скорост.

Шофьори коментираха, че често водачи на камиони извършват в района непозволен обратен завой, което е предпоставка за произшествия.